We gebruiken RESET (voor mens & dier) naast de reguliere geneeskunde


De Reset methode…

….. is een nieuwe bewegingsmethode met een bijzondere aansturing. Het herstel wordt niet alleen van buitenaf gestimuleerd maar het lichaam zelf werkt mee.

Het mooie van deze methode is dat je het niet hoeft te begrijpen. Geloof in het proces, geloof in je eigen lichaams intelligentie. Als je niet lekker in je vel zit, onvoldoende beweegt, moeilijk kunt ontspannen en alleen negatieve energie voelt, kan de Reset methode je in de juiste mate en op de juiste manier in beweging brengen.

Het lichaam gaat ontspannen, de spanningen worden pijnloos losgelaten, het lichaam wordt geactiveerd. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt verhoogd. Reset wordt gebruikt naast de reguliere gezondheidszorg!

Ontspanning door beweging

Oordeel van een Fysiotherapeut:

Wat je doet is dat je een aangeleerd spanningspatroon doorbreekt.

Veel mensen houden zich constant staande, vaak primair door hun diafragma, buik -en bekken spieren aan te spannen (veelal onbewust).

De wens om slank te lijken of ingehouden emoties (trauma) kunnen daar bijvoorbeeld aan ten grondslag liggen.

Jij laat ze die (onnodige en ongewenste) spanning loslaten en weer vertrouwen op de veerkracht van hun fasciale netwerk.

Als je die spanning loslaat ontstaat er beweging 'van binnen uit'.

Dit lijkt een vorm van wat ze in de osteopathie 'myofascial unwinding' noemen.

Veerkracht, body awareness, (emotional) release zijn termen die je toe kunt voegen

HET LICHAAM LIEGT NOOIT !!!!!!!!

Stacks Image 2309

Wat omvat RESET:

Fysieke therapie. Iedere beweging die een mens maakt wordt aangestuurd vanuit de hersenen. Ik ben als Resetter in staat de cliënt te laten bewegen zonder zij dit zelf aansturen. De cliënt ervaart dat het lichaam een eigen beweging/oplossing kent. Dat wordt zowel fysiek als mentaal als bevrijdend ervaren. Het lichaam beweegt aanzienlijk soepeler. Ingesleten houdingen verminderen of verdwijnen.

De resetmethode activeert het natuurlijk herstel proces van het lichaam.(Zonder manipulatie)

Reset gaat een samenwerking aan met het herstelvermogen van het lichaam. Het laat vaak voelen dat je fysiek meer kunt dan je denkt. Bij Rug , heup en schouderklachten merk je dat beperkingen vaak “bedacht”zijn vanuit een angst om te bewegen.(vasthouden)

Reset laat je voelen dat juist bewegen een oplossing is.

We gebruiken RESET naast de reguliere geneeskunde. We stellen geen diagnose. Elke RESET is voor mij een uitdaging.