Stacks Image 2303


Herstelprocedure voor een paard

Bij(na) elke blessure van het paard speelt factor tijd een rol.

Dierenarts: Bijvoorbeeld een peesblessure: 6 weken/maanden stappen en daarna langzaam opbouwen.

Osteopaat: Na behandeling: 1 week rust.

Tijdens deze rust periode anticiperen beiden op het herstelvermogen van het paard.

Reset wordt gebruikt om dit herstelvermogen te verhogen/versnellen. Het herstel moet toch van binnen uit beginnen.

HET LICHAAM LAAT ZICH NIET MANIPULEREN!

Reset wordt gebruikt om dit herstelvermogen te verhogen/versnellen.

Het herstel moet toch van binnen uit beginnen .

Zelf ben ik een voorstander om bij bijzondere problemen een dierenarts te raadplegen. Deze stap wordt voor mijn gevoel te vaak overgeslagen

We gebruiken de RESET naast de reguliere dierengeneeskunde. Ik stel geen diagnose!Stacks Image 2319

Behandeling van een paard

Een paar weken geleden belde een eigenaresse van een paard mij op of ik nog een keer bij haar paard wilden komen ,aangezien het dier flinke rug problemen had. Wat bleek, het dier had ondanks zijn “anti” rolsingel (een verhoogde metalen beugel op zijn rug) het toch voor elkaar gekregen om daarover heen te rollen . Daarbij is hij vast komen te liggen met zijn benen omhoog tegen de wand. Hij heeft natuurlijk veel moeite gedaan om terug te rollen. Het dier lag in onmacht, klem tussen de wand, met op zijn rug op die rolsingel. Hierdoor was alles, van hoofd tot achterwerk, beurs geworden. Zelden heb ik een dier gezien met zoveel pijn. Als je naar hem keek dan werd hij al onrustig. Ik begon hem rustig te benaderen. Het dier begon echt te stuiteren. De pijn was gigantisch. Af en toe kwam hij tot rust en dan liet hij zijn hoofd zakken en ontspande op die manier zijn rugspieren. Ik verzette mijn handen naar een ander plekje. Het dier sprong omhoog en landde boven op mijn linker voet en plette twee tenen . Ik droeg Gympen. Toch bleef ik doorgaan met de RESET. Het dier kwam tot rust en accepteerde mijn aanraking . Na een uur vroeg ik aan zijn verzorgster of zij hem wilde aaien. Ze had het dier al een tijd niet kunnen benaderen. Tot haar grote verbazing kon ze hem aaien. We zijn nu twee weken en drie behandelingen verder . Het dier is weer aan te raken . De verandering is echt ongelooflijk. Zijn zelf herstellend vermogen is verhoogt. Volgende week behandel ik hem voor het laatst. Zijn verzorgster komt op de RESETWORKSHOP en neemt het “stokje” van me over . Dat vindt ik nu het allerleukste, dat de mensen het zelf willen leren. P.S. ik heb inmiddels wel veiligheids schoenen gekocht.


1e aanraking


Stacks Image 2350

Wat ben je aan het doen?

Stacks Image 2352

Oplossing is het ontspannen van de rug

Stacks Image 2354